JADŁOSPIS
Poniedziałek 01.10
Brokułowa
Porcja rosołowa, brokuły, marchew, ziemniaki, seler*, pietruszka, śmietana, mąka, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe; kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego ), sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
Parówki w sosie pomidorowym, makaron, ogórek świeży; herbata
Mięso z indyka, cebula, sól, pieprz, czosnek, przecier pomidorowy, masło, mąka, makaron, ogórek świeży; herbata słodzona sokiem jabłkowym
Wtorek 02.10
Krupnik
Porcja rosołowa, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, pietruszka zielona, kasza, cebula, ziele angielskie, sól, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe; kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego)
Kurczak pieczony, marchewka zasmażana, ziemniaki; woda z cytryną
Udka z kurczaka, przyprawa do kurczaka, papryka, czosnek, sól, pieprz, olej, marchewka, ziemniaki; woda, sok z cytryny
Środa 03.10
Żurek
Porcja rosołowa, marchew, pietruszka, barszcz biały, kiełbasa, cebula, śmietana, maka, czosnek, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, ziemniaki, seler*, pietruszka, śmietana, mąka, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe; kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego ), sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
Gołąbki z sosem pomidorowym, ziemniaki; herbata
Łopatka wieprzowa, cebula, ryż, kapusta, przecier pomidorowy, mąka, masło, sól, pieprz; ziemniaki; herbata słodzona sokiem jabłkowym
Czwartek 04.10
Kapuśniak ze świeżej kapusty
Porcja rosołowa, marchew, seler, pietruszka, pietruszka zielona, cebula, boczek wędzony, kapusta, sól, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe; kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego)
Pieczeń rzymska, surówka z buraków, ziemniaki; woda z cytryną
Mięso indycze, bułka tarta, bułki, jajka, sól, pieprz, cebula, buraki, olej, miód, kwasek cytrynowy, ziemniaki; woda, sok z cytryny
Piątek 05.10
Kartoflanka
Porcja rosołowa, marchew, seler, pietruszka, pietruszka zielona, cebula, boczek wędzony, zacierki, sól, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe; kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego)
Kotlet mielony rybny, surówka wielowarzywna, ziemniaki; herbata
Kostka z morszczuka, jajka, bułka tarta, cebula, olej, sól, pieprz; kapusta, marchew, papryka, sól, cukier, kwasek, ziemniaki; herbata słodzona sokiem jabłkowym
wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.
Ceny obiadów:
Wrzesień - 15 obiadów = 60 zł
Październik - 23 obiady = 92 zł
Listopad - 20 obiadów = 80 zł
Grudzień - 15 obiadów = 60 zł
Styczeń - 21 obiadów = 84 zł
Luty - 10 obiadów = 40 zł
Marzec - 21 obiadów = 84 zł
Kwiecień - 15 obiadów = 60 zl
Maj - 17 obiadów = 68 zł
Czerwiec - 10 obiadów = 40 zł
Dyrektor ZKPiG nr 33 w Gdańsku zawiadamia, iż od 1 stycznia 2017 roku jedyną drogą dokonywanie płatności za obiady jest wpłata na konto bankowe nr:
Bank Pekao
77 1240 1268 1111 0010 3848 8897
Tytułem: opłata za obiady/miesiąc/imię i nazwisko ucznia
Opłaty należy dokonać z góry do 10 każdego miesiąca.
Potwierdzenie wpłaty proszę dostarczyć intendentowi szkoły do 10-go każdego miesiąca lub przesłać w pliku PDF na e-mail szkoły gim21gda@interia.pl
Zgłoszenie nieobecności
- w przypadku nieobecności, korzystającemu z posiłków przysługuje zwrot opłaty za dni nieobecności, pod warunkiem zgłoszenia tej nieobecności najpóźniej do godziny 9.00 danego dnia roboczego na drugi dzień roboczypod numerem telefonu: 58 5571541 lub osobiście w pokoju intendenta
- odliczeń i korekt w wysokości wpłat dokonuje wyłącznie intendent, odwołania obiadu może dokonać rodzic lub dziecko
- informacja o rezygnacji z posiłków powinna zawierać datę początku i zakończenia nieobecności rezygnacji z posiłków,
- zwrotu należności za posiłki dokonuje się w formie odpisu należności w następnym miesiącu po wcześniejszym uzgodnieniu kwoty
- w przypadku braku zgłoszenia nieobecności ucznia na obiedzie posiłek zostanie dla niego przygotowany i nie będzie możliwości zwrotu należności za ten obiad.
- złożenie rezygnacji w przypadku zaprzestania korzystania z obiadów (do 10 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc rezygnacji)